Munkaerőhiány kontra továbbtanulás

2017. április 21. - Kontent

Rengeteg fórumon jelenik meg mostanában, hogy mekkora munkaerőhiány van a különböző területeken. Számos mérnök, programozó-fejlesztő állás betöltetlen, a telekommunikációs területekről már nem is beszélve. De az a mai napig nem egyértelmű, hogy mi az oka ennek a tendenciának -az oktatásban érdemes keresni, vagy a munkáltatóknál, esetleg csak más területek erősödtek meg?

2_1.jpg

Tovább

Home vagy office?

Manapság egyre elterjedtebb fogalom, sőt trend a távmunka. Vannak kifejezetten olyan munkakörök, amik már egyáltalán nem is igényelnek konkrét, fizikai környezetet. A munkavállalói vélemények azonban megoszlanak erről. Sokan nagy lehetőségnek látják, hogy havonta pár alkalommal otthonról végezhetik a napi feladataikat, így a család közelében lehetnek, és kihasználhatják az otthonuk nyújtotta kényelmet. Ezzel szemben sokan irtóznak a távmunkától, mert környezetidegen számukra ez a jelenség.

1_2.jpg

Tovább

A startup lét sem csak csillogás

Némi információja már mindenkinek van arról, hogy mivel foglalkozik az, aki startupol, hisz trendi fogalom lett ez. A menőség faktor mellett azonban ennek a tevékenységnek is megvannak a maga hátulütői, amibe már nem olyan gyakran futunk bele a különböző fórumokon és Madách téri ellátók kávé illatú sarkaiban.

1.jpg

Tovább

Nyolc pontban a multis munka előnyeiről

Szinte állandó dilemma a munkavállalók körében, hogy megszerzett tudásukat milyen cégeknél kamatoztassák. Sokan azt gondolják egy multiról, hogy mivel nagy, összetett rendszereken alapuló vállalat, sokkal személytelenebb az ott uralkodó hangulat. De fontos felismerni, valójában milyen előnyökkel, lehetőségekkel járhat egy ilyen cégnél való elhelyezkedés.

1.jpg

Tovább