Rend a lelke a hatékony munkának

2017. július 03. - Kontent

Az elmúlt évtizedek során számos fejlesztéssel bővült az eddig már sokat emlegetett irodai környezet kialakítása. Az egy-két fős szobákat felváltotta a cellás irodarendszer, majd beléptünk az egyterű irodák világába, ami nagyobb, esetleg térválasztóelemekkel beépített, de egybefüggő, nyitott tér, azaz open office, melynek befogadóképessége egyes esetekben közel 50-70 alkalmazottra tehető.

1_6.jpg

Tovább

Miért érdemes gyakornoknak állni?

Hogy néz ki egy gyakornoki időszak? Milyen lehetőségei vannak egy gyakornoknak? Milyen utat kell végig járni ahhoz, hogy a gyakorlat végeztével is megtalálja helyét a cégen belül, a megfelelő szakterületen? Blogunk támogatója, a Telekom programjának példáján keresztül mutatjuk be gyakornokságban rejlő lehetőségeket.

shutterstock_518378389.jpg

Tovább

A jelentkezéstől az interjúig, az interjútól az irodáig

A munkakeresés mindenki számára nehéz időszak, ezért érdemes megfogadni pár jótanácsot, betartani bizonyos szabályokat a sikeres felvétel érdekében. A jó szakmai referencia nem minden esetben egyenes út az irodáig, addig még sok lépést meg kell tenni. A következő szempontokat érdemes figyelembe venni, elgondolkodni rajtuk.shutterstock_223623346.jpg

Tovább

Step by step

„Az interjún a legkifizetődőbb az őszinteség, felesleges mellébeszélni, jobb színben feltüntetni magunkat, a jó recruiter képes olvasni a sorok között”. Hasznos tippek a Telekom HR igazgatójától, amiket érdemes követni a sikeres felvétel érdekében.

1_4.jpg

Tovább

Munkaerőhiány kontra továbbtanulás

Rengeteg fórumon jelenik meg mostanában, hogy mekkora munkaerőhiány van a különböző területeken. Számos mérnök, programozó-fejlesztő állás betöltetlen, a telekommunikációs területekről már nem is beszélve. De az a mai napig nem egyértelmű, hogy mi az oka ennek a tendenciának -az oktatásban érdemes keresni, vagy a munkáltatóknál, esetleg csak más területek erősödtek meg?

2_1.jpg

Tovább

Home vagy office?

Manapság egyre elterjedtebb fogalom, sőt trend a távmunka. Vannak kifejezetten olyan munkakörök, amik már egyáltalán nem is igényelnek konkrét, fizikai környezetet. A munkavállalói vélemények azonban megoszlanak erről. Sokan nagy lehetőségnek látják, hogy havonta pár alkalommal otthonról végezhetik a napi feladataikat, így a család közelében lehetnek, és kihasználhatják az otthonuk nyújtotta kényelmet. Ezzel szemben sokan irtóznak a távmunkától, mert környezetidegen számukra ez a jelenség.

1_2.jpg

Tovább

A startup lét sem csak csillogás

Némi információja már mindenkinek van arról, hogy mivel foglalkozik az, aki startupol, hisz trendi fogalom lett ez. A menőség faktor mellett azonban ennek a tevékenységnek is megvannak a maga hátulütői, amibe már nem olyan gyakran futunk bele a különböző fórumokon és Madách téri ellátók kávé illatú sarkaiban.

1.jpg

Tovább

Nyolc pontban a multis munka előnyeiről

Szinte állandó dilemma a munkavállalók körében, hogy megszerzett tudásukat milyen cégeknél kamatoztassák. Sokan azt gondolják egy multiról, hogy mivel nagy, összetett rendszereken alapuló vállalat, sokkal személytelenebb az ott uralkodó hangulat. De fontos felismerni, valójában milyen előnyökkel, lehetőségekkel járhat egy ilyen cégnél való elhelyezkedés.

1.jpg

Tovább