Mi a pálya?

Fenntartható munkahelyek 3 – a hazai példa

2018. január 11. - Kontent

A munkahely nem csak azt jelenti, hogyan és mivel keresed a pénzed, hanem azt is, hogy hol és milyen körülmények között. A korszerű technológiák és az emberközpontú tervezés trendjének köszönhetően egyre több olyan hely létezik, ahol igazán öröm a munka. Posztsorozatunk harmadik részében a Telekom épülő budapesti székházát mutatjuk be.
Természetesen Magyarországon is épülnek fenntartható és magas BREEAM minősítésű épületek már - az egyik ilyen a Telekom új székháza lesz, ez a “Nagyon Jó+” kategóriát éri el.

tibastudio-telekom.PNG

Tovább

Fenntartható munkahelyek 2 – az új és az újjávarázsolt

A munkahely nem csak azt jelenti, hogyan és mivel keresed a pénzed, hanem azt is, hogy hol és milyen körülmények között. A korszerű technológiák és az emberközpontú tervezés trendjének köszönhetően egyre több olyan hely létezik, ahol igazán öröm a munka. Posztsorozatunk második részében egy új és egy felújított irodaépületet mutatunk be. 

A seattle-i Bullitt Centert élő épületként minősítik tulajdonosai, mert annyira illeszkedik a benne dolgozók természetes szükségleteihez.

Tovább

Fenntartható munkahelyek 1 – álomszerű terek

A munkahely nem csak azt jelenti, hogyan és mivel keresed a pénzed, hanem azt is, hogy hol és milyen körülmények között. A korszerű technológiák és az emberközpontú tervezés trendjének köszönhetően egyre több olyan hely létezik, ahol igazán öröm a munka. Posztsorozatunk első részében arról írunk, miért jó ez a munkaadónak és a munkavállalónak.

powerhouse-telemark-by-snohetta-05.jpg

Tovább

Karriertanácsok a ‘10-es évek végén: a tökéletes match nyomában

A munka világa sosem volt ennyire dinamikus, mint manapság. Itthon vagy külföldön? IT vagy marketing? Püski Tamás fejvadásszal beszélgettünk arról, hogy a hagyományos “munkakeresés”- modell átalakulóban van: ha jó munkát szeretnénk találni, más irányokból is érdemes közelítenünk…

shutterstock_310620227.jpg

Tovább

Most te mondd meg, mi legyen a pálya!

Egyetlen tweetbe sűrítve (és max egyperces videóban kibontva) kell benyújtania pályázatát bárkinek, aki szeretne egy őrülten izgalmas akcióban részt venni, ahol a cél a munka világának korszerűsítése. A legdurvább: ha kellően penge az ötleted, meg is valósulhat!

hold.jpg

Moon shots - azaz Hold(-ra) lövés.

Így nevezték a Google azon céges gyakorlatát, hogy mindig teljesen elrugaszkodott, a jelenlegi lehetőségeket és körülményeket totálisan felforgató célokat tűztek ki maguk elé.

Tovább

Hat tipp a rugalmas munkahelyi beilleszkedéshez

Elnyerni egy kívánatos pozíciót hatalmas megkönnyebbülés, ugyanakkor egy újabb hegycsúcs megmászásának is a kezdetét jelenti - a jó kezdeti benyomás és a csapatba illeszkedés nagy hatással lehet a karriered alakulására. Ha megfogadod ezt a 6 jótanácsot, sima utad lesz a törzstaggá válásig az új munkahelyeden. 

shutterstock_609133892.jpg

Kép: Shutterstock.com

Tovább

Rend a lelke a hatékony munkának

Az elmúlt évtizedek során számos fejlesztéssel bővült az eddig már sokat emlegetett irodai környezet kialakítása. Az egy-két fős szobákat felváltotta a cellás irodarendszer, majd beléptünk az egyterű irodák világába, ami nagyobb, esetleg térválasztóelemekkel beépített, de egybefüggő, nyitott tér, azaz open office, melynek befogadóképessége egyes esetekben közel 50-70 alkalmazottra tehető.

1_6.jpg

Tovább

Miért érdemes gyakornoknak állni?

Hogy néz ki egy gyakornoki időszak? Milyen lehetőségei vannak egy gyakornoknak? Milyen utat kell végig járni ahhoz, hogy a gyakorlat végeztével is megtalálja helyét a cégen belül, a megfelelő szakterületen? Blogunk támogatója, a Telekom programjának példáján keresztül mutatjuk be gyakornokságban rejlő lehetőségeket.

shutterstock_518378389.jpg

Tovább

A jelentkezéstől az interjúig, az interjútól az irodáig

A munkakeresés mindenki számára nehéz időszak, ezért érdemes megfogadni pár jótanácsot, betartani bizonyos szabályokat a sikeres felvétel érdekében. A jó szakmai referencia nem minden esetben egyenes út az irodáig, addig még sok lépést meg kell tenni. A következő szempontokat érdemes figyelembe venni, elgondolkodni rajtuk.shutterstock_223623346.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása